beats by dre cheap

ko je ciji

misljenja. danas svi imaju misljenja o svemu. imati misljenje ravno je biti.

mi volimo i evolucijski se oslanjamo na misljenja. nekad je odluka da li cemo prije zore ili nakon zalaska sunca krenuti u lov cinila razliku izmedju zivota i smrti. 

danas idemo po svijetu i trazimo istomisljenike. istovremeno, to nam iz nekog razloga nije dovoljno pa idemo po svijetu i trazimo neistomisljenike. njih ili pokusavamo pretvoriti  u istomisljenike ili se obracunavamo s njima. u stvari cesce i snaznije obracunavamo se sa sobom u njima, svejedno je.

ako obracun ne da ocekivane rezultate, onda sukob misljenja po uvijek istoj uzlaznoj liniji prelazi u sukob licnosti. drugima osporavamo kompetenciju, nalazimo kljucni problem u njima zahvaljuci kome je i doslo do neistomisljenistva. ako osporimo drugog osporili smo i njegovo misljenje i time sukob dobija za nas povoljniji tok.

citava prijateljstva i osjecaj bliskosti u njima cesto se zasnivaju  na istomisljenistvu i potencijalnom istomisljenistvu koje je pogodno da postane istomisljenistvo.
u sukobima misljenja. ma koliko mogu biti konstruktivni, obicno ne stradaju misljenja nego stradaju ljudi. jedno misljenje demonstrira nadmoc, drugo se privremno povuce da bi se opet, poslije odredjenog vremena pojavilo.

misljenja imaju u sebi neki mehanizam koji ih cini iskljucivim , beskompromisnim i stalno spremnim na odbranu ili sirenje.
druga suprotna misljenja ih ugrozavaju, a susret sa istim misljenjima ih raduje. ponasaju se gotovo kao zaseban entitet.
mada znam da postoje vasa misljenja koja se nece sloziti sa ovim mojim,
, ipak se pitam na kraju 
"da li u stvari mi posjedujemo misljenja ili misljenja posjeduju nas ? "

Crtice o vječnom
http://protagonist.blogger.ba
17/05/2019 13:18