Sam protiv svih VI – epilog

Konačnu verziju uređaja nisam dobio iz prve. Prvo sam nabavio pretanke žice, pa onda nisam imao adekvatnu posudu, pa sam u par navrata modifikovao elektroniku. Kako sam sticao više znanja i više iskustava , pojavljivale su se nove ideje kako bi to sve moglo izgledati još bolje  . Ni uređaj za mjerenje koncentracije nisam nabavio odmah , već su mi crnilo žica i poslije pad napona bili mjerilo kraja procesa. Ipak i takvu vodu sam počeo upotrebljavati , piti i eksperimentisati sam na sebi, bez ikakve jasne ideje šta bi s time trebao postići.  Proces je postao sam sebi svrha. Sasvim sam izgubio iz vida cilj. Nisam imao nikakav izričit zdravstveni problem s kojim bi mi ta voda uopšte trebala pomagati. Kad tako, bez očekivanja, uđeš u nešto, možeš dosta objektivno procijeniti efekte i rezultate koji nastanu  kao posljedica kasnije . A prve promjene sam primjetio već nakon par dana, potpuno su prestala krvarenja iz desni tokom pranja zuba i neprijatni  jutarnji zadah-težina u ustima. Prvo to nisam povezivao sa pijenjem vode, međutim, kad su se efekti ustalili i  kad su ih, poslije, ne znajući, pošli prijavljivati i prijatelji kojim sam nakon prvih pozitivnih vlastitih iskustava davao srebrnu vodu na upotrebu, shvatio sam da ipak postoji neka veza.

Vremenom sam, zahvaljući i vlastitim i tuđim iskustvima, ubrzano skupio čitavu paletu moguće upotrebe i potencijalnih dejstava vode, od prevencije protiv napada virusa i bakterija, spriječavanja raznih bakteriološki ili virusno izazvanih bolesti već u početnim fazama, pa do korištenja kao dezinfekcionog sredstva poslije brijanja ili sredstva za zaustavljanje krvarenja.  Kad sam dobro ispitao vodu na sebi  i kad sam dovoljno usavršio proces pravljenja, počeo sam je oprezno, postepeno, po potrebi, u jako malim dozama, davati i djeci. U slučaju prvih znakova stomačne viroze, dovoljno bi bila samo jedna čajna kašičica ujutro na prazan stomak da potpuno zaustavi bolest. Broj prehlada se drastično smanjio i prvu zimu upotrebe smo pregurali bukvalno bez ijedne jedine prehlade, što je, imajući u vidu raniju situaciju, bilo ravno čudu. Naročito je primjetno bilo djelovanje vode na koži. Određene, dosadne  vrste bubuljica  kod kojih nisu pomagale ni specijalne skupe kreme, poslije tretiranja vodom preko noći bi jednostavno nestajale. Ipak voda , ma koliko efikasna, nije bila čudotvorna. Na neke vrste bolesti ipak nije imala vidno djelovanje. Spriječavala je većinu virusa prehlade ili gripe, ali neki bi se ipak vremenom provukli.  Ipak opšte zdravstveno stanje porodice, šireg i užeg kruga prijatelja koji su sve to prihvatili, bilo je nemjerljivo povoljnije.  Nekolicina prijatelja, ponukani dobrim iskustvima, odvažili su se da uzmu  ili sami naprave uređaj.  Poslije početnih ulaganja na kupovinu ili izradu uređaja i nabavku šipki srebra, kasniji troškovi pravljenja vode su zanemarljivi i iznose  oko 1-2 km koliko košta litra destilovane vode.   Za te pare dobiješ univerzalno sredstvo za borbu protiv velikog broja virusa, gljivica i bakterija, zbog kojih si ranije svako malo morao trčati doktoru i koristiti, svima poznato, štetne hemijske pripravke. Doktori bi se čudili koliko dugo djecu nismo dovodili, kad bi ipak jednom u godinu dvije morali odvesti dijete na redovnu kontrolu ili pregled zbog nečeg protiv čega voda nije pomagala.

Možda ne direktno vidljiva, ali za mene lično najvažnija posljedica procesa jeste vraćanja povjerenja u samog sebe i vlastite snage. Vraćanja povjerenja koje ne ide naušrtb sistema i koje ne vodi njegovom odbacivanju, nego njegovom svjesnijem i aktivnijem korištenju umjesto samo pasivnog iščekivanja, posmatranja i slijeđenja.  Kad se tako postavimo, onda i unutar samog sistema uspjevamo naći ljude koji će nam pomoći, a ne samo robovski, slijepo, nesvjesno provoditi njegove zacrtane komande.

Otvorio sam se za mogućnost da sam čovjek , ako je dovoljno istrajan i predan, ako se previše subjektivno ne prepusti očekivanjima, i ako objektivno, otvoreno, koristi sva dostupna znanja, može postići čuda koja su mu ranije bila nezamisliva, preusmjeravati rijeke i savladavati planine.

2 komentara

  1. ima toga na youtube sigurno, npr ovaj

    https://www.youtube.com/watch?v=GGeq-iYvebU
    objasnjava koristenje specificnog gotovog uredjaja ali principi su optrilike isti. kako uvijek pisem u frci propustio sam ovdje navesti jos nacina na koji se sve moze upotrijebiti voda. evo npr aktuelno ide ljeto, koristenje umjesto stetnih perspiranata za uklanjanje neugodnih mirisa koji zatvaraju kozu i ne dozvolajvaju joj da dise, vrlo efikasno je spricanje srebrnom vodom, koja valjda unisti te bakterije koje izazivaju te mirise i djeluje sasvim ok preventivno citav dan nakon jutarnjeg nanosenja…
    a ako se bas odlucis da nabavis aparat, bice ako nista u slikama opis procesa 🙂 mada je jednostavno i lako objasnjivo rijecima

Komentariši